Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2023 14:47

  Η Γερμανία χαρακτηρίζει νόμιμες τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

  121206636
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νομιμοποιημένες από την άποψη του διεθνούς δικαίου θεωρεί το Βερολίνο τις επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

  Ίδια άποψη εξέφρασε την Τρίτη και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, με το αιτιολογικό ότι τα πλήγματα εντός ρωσικού εδάφους γίνονται προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία να πάψει να κατέχει και να ασκεί βία σε ουκρανικά εδάφη.

  Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταδικάσει τα πλήγματα των Ουκρανών στο έδαφος της Ρωσίας, έχουν ωστόσο διευκρινίσει ότι δεν τα ενθαρρύνουν και ότι βασικό μέλημα των ουκρανικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι η ανάκτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

  Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, τέως πρόεδρος και τέως πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στη Βρετανία για τη θέση που έλαβε το Λονδίνο για τα ουκρανικά πλήγματα, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι "αιώνιος εχθρός της Ρωσίας" και ότι η στόχευση Βρετανών αξιωματούχων από πλευράς Μόσχας είναι πλέον νομιμοποιημένη με βάση το διεθνές δίκαιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ