Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2023 11:59

  Καθιέρωση κατώτατου μισθού στην Ιταλία πρότεινε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης

  Καθιέρωση κατώτατου μισθού στην Ιταλία πρότεινε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιταλία έχει καταγράψει μια από τις πλέον αδύναμες αυξήσεις μισθών στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ το ποσοστό εκείνων που αμείβονται με χαμηλότατες αμοιβές έχει αυξηθεί,  ανέφερε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, εισηγούμενος την καθιέρωση κατώτατου μισθού στη χώρα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

  "Υπερβολικά πολλοί, όχι μόνον οι νέοι, δουλεύουν σε ανεπίσημες θέσεις εργασίας ή, εάν δουλεύουν νομίμως, δεν απολαμβάνουν των κατάλληλων προνοιών προστασίας", ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco σε ομιλία του την Τετάρτη.

  "Η εισαγωγή ενός καλοσχεδιασμένου συστήματος κατώτατου μισθού θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο διόλου ασήμαντο αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη", ανέφερε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης.

  Η Ιταλία είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις οποίες δεν υπάρχει νομικά κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός. Οι κατώτατες αμοιβές ορίζονται μέσω συλλογικών συμβάσεων, ωστόσο είναι συνήθως εξαιρετικά χαμηλές (περί τα 4 έως 6 ευρώ την ώρα).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ