Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 28-Μαϊ-2023 18:11

  Oι "ιταλικές" νέες υποχρεώσεις της Lufthansa σημαίνουν την υπέρβαση των χαμένων δεκαετιών της Alitalia

  177929606
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Lufthansa  πρόκειται να ξεκινήσει ένα δύσκολο ταξίδι για να επιτύχει μια γρήγορη ανατροπή της διαδόχου της Alitalia, ITA Airways, και να ξεπεράσει δύο δεκαετίες συνεχών ζημιών, σχολιάζει το Bloomberg.


  Η Lufthansa συμφώνησε την Πέμπτη να αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο της ITA και τα στελέχη της πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν εκεί που απέτυχαν άλλοι διαχειριστές: να αποσπάσουν κέρδη από την αεροπορική εταιρεία που για καιρό κρατούσε τη σημαία της Ιταλίας, της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής αγοράς της Ευρώπης.

  Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Kάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η ITA θα μπορούσε να καταστεί κερδοφόρα εντός δύο ετών. Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια δύναμη μάρκετινγκ, τα προγράμματα επιβράβευσης και το δίκτυο συνδεόμενων πτήσεων για να ενισχύσει τα έσοδα της ITA.

  "Η ITA δεν είναι η παλιά Alitalia", δήλωσε ο Σπορ. "Θα κάνουμε αυτή την επιχείρηση επιτυχημένη"

  Το ιστορικό της Alitalia είναι ιστορικά καταστροφικό. Η εταιρεία δεν έχει καταγράψει ετήσια κέρδη εδώ και 20 χρόνια, έχει χρεοκοπήσει δύο φορές από το 2008 και μετατράπηκε σε τεράστιο βάρος για την Etihad Airways, αφού ο αερομεταφορέας με τις μεγάλες τσέπες από το Άμπου Ντάμπι αγόρασε μερίδιο, αλλά απέτυχε να αλλάξει την πορεία της επιχείρησης. Η μάρκα σταμάτησε επίσημα τις δραστηριότητές της στα τέλη του 2021, όταν αναγεννήθηκε ως ITA Airways.

  Οι ζημίες της Alitalia ανήλθαν σε περίπου 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν άρχισε να αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών, σύμφωνα με υπολογισμούς του εμπειρογνώμονα σε θέματα αερομεταφορών, Αντρέα Τζιουρίσιν του Πανεπιστημίου Milano Bicocca.

  Οι απώλειες της ITA Airways περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς. Ο νέος αερομεταφορέας έχασε 486 εκατ. ευρώ το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση.

  Για τη Lufthansa, η επέλαση αυτή αποτελεί ένα στοίχημα σε μια ιταλική αγορά που είναι πιο ανταγωνιστική από ό,τι έχει συνηθίσει ο γερμανικός αερομεταφορέας, μετά την ταχεία επέκταση των εταιρειών χαμηλού κόστους. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης τον Μάιο, οι επενδυτές της Lufthansa εξέφρασαν ανησυχία για την προγραμματισμένη εξαγορά, προειδοποιώντας τη διοίκηση ότι η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία της εταιρείας.

  Για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο, η Lufthansa σχεδιάζει να αγοράσει την ITA σε διάφορα στάδια και η κυβέρνηση της Ιταλίας θα συνεισφέρει προίκα περίπου 250 εκατ. ευρώ.

  Η ITA θα προστεθεί σε μια ομάδα εθνικών αερομεταφορέων που βρίσκονται ήδη υπό την ομπρέλα της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων της Swiss και της Austrian Airlines.

  Ο Σπορ της Lufthansa, ένας εκπαιδευμένος πιλότος που διοικεί την εταιρεία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, έχει μετατρέψει την αεροπορική εταιρεία στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όμιλο αερομεταφορών, ανταγωνιζόμενος τους άλλους δύο μεγάλους ομίλους - τη μητρική εταιρεία της British Airways IAG SA και την Air France-KLM - καθώς και τις Ryanair Holdings, EasyJet και Wizz Air Holdings .

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ