Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 28-Μαϊ-2023 10:22

  Bloomberg: Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ θα δώσει λίγη παρηγοριά στη Fed

  189205570
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εργοδότες στις ΗΠΑ μειώνουν σταδιακά το ρυθμό των προσλήψεων και οι ωριαίες αποδοχές μετριάζονται, προσφέροντας κάποια παρηγοριά στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον πληθωρισμό που εξακολουθεί να είναι υψηλός, σημειώνει το Bloomberg.


  Τα κυβερνητικά στοιχεία της Παρασκευής αναμένεται να δείξουν ότι οι μισθοί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκαν κατά λιγότερες από 200.000 τον Μάιο, σε σχέση με τη μέση μηνιαία αύξηση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 370. 000 το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο σε διάστημα ενός έτους.

  Μια άλλη έκθεση την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δείξει τις λιγότερες ανοιχτές θέσεις εργασίας των τελευταίων δύο ετών. Αν και οι κενές θέσεις εργασίας εξακολουθούν να είναι περίπου 2 εκατομμύρια πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, μια τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση των κενών θέσεων εργασίας τον Απρίλιο θα υπογράμμιζε τη σταδιακή χαλάρωση των σφιχτών συνθηκών εργασίας που συνέβαλαν στην ενίσχυση του πληθωρισμού κατά το προηγούμενο έτος.

  Τα τελευταία στιγμιότυπα του εργασιακού τοπίου, τα οποία έρχονται αφού οι διαπραγματευτές του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους, θα παράσχουν στους αξιωματούχους της Fed ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο από τις αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες, τα υψηλότερα επιτόκια και τις ζυμωμένες οικονομικές ανησυχίες.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάζουν την επόμενη φορά στις 13-14 Ιουνίου για να αποφασίσουν αν δικαιολογείται άλλη μια αύξηση του επιτοκίου αναφοράς κατά ένα τέταρτο της μονάδας, αφού τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ταχύτερο πληθωρισμό και ανθεκτική ζήτηση στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

  Οι αξιωματούχοι της Fed που έχουν προγραμματιστεί να μιλήσουν την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν τους προέδρους των περιφερειακών τραπεζών Τόμας Μπάρκιν του Ρίτσμοντ και Πάτρικ Χάρκερ της Φιλαδέλφειας, μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Φίλιπ Τζέφερσον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ