Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων

Τετάρτη, 10-Μαϊ-2023 10:40

25724277

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει ακόμα τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, αν και πλησιάζει το τελευταίο σκέλος του κύκλου σύσφιξης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 όπως ανέφερε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, Χοακίμ Νάγκελ.

Ο διοικητής της Bundesbank δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. "Φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο με την έννοια ότι φτάνουμε στην περιοχή της νομισματικής πολιτικής που θεωρείται περιοριστική", ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, όπως μεταδίδει το Bloomberg. "Είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική μας δείχνει αποτελέσματα".

Σημείωσε παράλληλα ότι η απόφαση της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα να επιβραδύνει τη σύσφιξη της πολιτικής και να ανακοινώσει ότι περιμένει να σταματήσει τις επανεπενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP) από τον Ιούλιο του 2023 και μετά αποτελούν σωστές κινήσεις, αν και υπογράμμισε ότι η δουλειά της κεντρικής τράπεζας δεν έχει τελειώσει.

"Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να επιμείνουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.