Σουδάν: Παρατείνεται για 72 ώρες η ανθρωπιστική εκεχειρία
Κυριακή, 30-Απρ-2023 18:11
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:24
Την παράταση επιβεβαίωσε και ο σουδανικός στρατός, αναφέροντας ότι αν και οι αντάρτες είχαν σκοπό να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ορισμένες τοποθεσίες, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρήσουν τελικά την κατάπαυση του πυρός.
Νωρίτερα το απόγευμα, εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) είχε ανακοινώσει την παράταση της εκεχειρίας.
"Σε απάντηση διεθνών, περιφερειακών και τοπικών εκκλήσεων, ανακοινώνουμε την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να διευκολυνθεί η μετακίνηση πολιτών και κατοίκων και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τότε που η μακροχρόνια μάχη για την εξουσία μεταξύ του σουδανικού στρατού και των RSF εξελίχθηκε σε σύγκρουση στις 15 Απριλίου.