Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Απρ-2023 14:53

  Morgan Stanley: Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο α' τρίμηνο - Πτώση από πέρυσι

  Morgan Stanley
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 2,83 δισ. δολάρια ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταγράφοντας σημαντική μείωση σε σύγκριση με τα 3,54 δισ. δολάρια ή 2,02 δολάρια ανά μετοχή, πέρυσι.

  Τα έσοδά της μειώθηκαν σχεδόν κατά 2% στα 14,5 δισ. δολάρια. 

  Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν κέρδη 2,8 δισ. δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 14 δισ. δολάρια. 

  Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Morgan Stanley μειώθηκαν καθώς η βασική επενδυτική τραπεζική της δραστηριότητα παρέμεινε υπό πίεση λόγω της παρατεταμένης ύφεσης στις συναλλαγές.

  Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα τριμήνου εξέφρασε ο CEO του τραπεζικού κολοσσού Τζέιμς Γκόρμαν που τα χαρακτήρισε ισχυρά. "Σε ένα πολύ ασυνήθιστο περιβάλλον η εταιρεία πρόσθεσε 110 δισ. δολάρια σε νέα περιουσιακά στοιχεία με ισχυρά ίδια κεφάλαια ενώ η δραστηριότητα της επενδυτικής τράπεζας παρέμεινε περιορισμένη" είπε. 

  Οι επενδυτικές τράπεζες της Wall Street έχουν πληγεί περισσότερο από την ύφεση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς οι επενδυτές απέφευγαν τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα στο πλαίσιο των ασταθών αγορών και της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

  Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της τράπεζας χάνει 2,44% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ