Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Απρ-2023 15:30

  Ο υπουργός Ασφαλείας της Ουκρανίας παρουσιάζει σχέδιο για την Κριμαία

  26294636
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας παρουσίασε ένα σχέδιο για μια Κριμαία μετά το τέλος της ρωσικής κατοχής. Σε αυτό, ο Ολέκσι Ντανίλοφ προτείνει την κατεδάφιση της γέφυρας που κατασκεύασε η Ρωσία μετά την προσάρτηση το 2014 από την Κριμαία στη ρωσική ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με τη Welt.

  Οι Ουκρανοί που εργάστηκαν για την περιφερειακή κυβέρνηση που εγκαταστάθηκε από τη Μόσχα θα διωχθούν, θα χάσουν τις κρατικές συντάξεις και θα αποκλειστούν από δημόσια αξιώματα. Όλοι οι Ρώσοι πολίτες που μετακόμισαν στην Κριμαία μετά το 2014 θα πρέπει να απελαθούν και να ακυρωθούν όλες οι συναλλαγές ακινήτων υπό ρωσική κυριαρχία.

  Το Κρεμλίνο έχει καταστήσει την αναγνώριση της κυριαρχίας του στην Κριμαία και σε άλλα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε στον επιθετικό του πόλεμο ως όρο ειρήνης. Το Κίεβο, από την άλλη πλευρά, έχει θέσει τον όρο για τις ειρηνευτικές συνομιλίες ότι η Ρωσία πρέπει να εκκενώσει όλα τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.


  Η γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων, την οποία ο Ντανίλοφ ζητά να κατεδαφιστεί, επισκευάστηκε από τη Ρωσία αφού υπέστη ζημιά από παγιδευμένο φορτηγό τον Οκτώβριο. Ο Ντανίλοφ πρότεινε επίσης τη μετονομασία της Σεβαστούπολης, η οποία ήταν η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τον 19ο αιώνα. Η πόλη θα μπορούσε να ονομάζεται "Αντικείμενο Νο. 6" έως ότου το ουκρανικό κοινοβούλιο αποφασίσει για ένα νέο όνομα, περίπου οκτώ χρόνια από ένα χωριό που κάποτε βρισκόταν εκεί.

  Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης στη Σεβαστούπολη, Μιχαήλ Ρασβοζάγιεφ, χαρακτήρισε το σχέδιο του Ντανίλοφ ως "αρρωστημένος". "Θα ήταν λάθος να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λένε οι άρρωστοι", είπε. "Πρέπει να θεραπευτούν, και αυτό κάνει ο στρατός μας αυτή τη στιγμή".

  Οι σκέψεις του Ντανίλοφ ήρθαν σε ένα στάδιο του πολέμου, όταν πιστεύεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια επίθεση για να ανακαταλάβουν τα εδάφη που κατείχαν η Ρωσία. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν κύρια άρματα μάχης και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα που παρέχονται από τη Δύση. Τα ρωσικά στρατεύματα επικεντρώνουν επί του παρόντος τις επιθέσεις τους στην πόλη Μπαχμούτ στο Ντονμπας. Οι μάχες συνεχίζονται για οκτώ μήνες χωρίς να κατακτηθεί πλήρως η πόλη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ