Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Απρ-2023 14:02

  Ιδιωτική κινεζική εταιρεία σκοράρει πρώτη με την εκτόξευση πυραύλων υγρού καυσίμου

  Ιδιωτική κινεζική εταιρεία σκοράρει πρώτη με την εκτόξευση πυραύλων υγρού καυσίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Beijing Tianbing Technology εκτόξευσε σήμερα με επιτυχία έναν πύραυλο κηροζίνης-οξυγόνου, καθιστώντας την πρώτη ιδιωτική κινεζική εταιρεία εκτόξευσης που έστειλε πύραυλο υγρού προωθητικού στο διάστημα και κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων, σύμφωνα με το Reuters.

  Οι κινεζικές εμπορικές διαστημικές εταιρείες έχουν σπεύσει στον κλάδο από το 2014, όταν το κράτος επέτρεψε τις ιδιωτικές επενδύσεις στη βιομηχανία. Πολλοί άρχισαν να κατασκευάζουν δορυφόρους ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Beijing Tianbing, επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων που μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος της αποστολής.

  Ο μη επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Tianlong-2, ή "Heavenly Dragon" στα κινέζικα, αναπτύχθηκε από την Beijing Tianbing, γνωστή και ως Space Pioneer. Εκτοξεύτηκε με επιτυχία σε τροχιά από το κέντρο εκτόξευσης Jiuquan στη βορειοδυτική Κίνα την Κυριακή, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

  Σε αντίθεση με τους πυραύλους στερεού καυσίμου που δεν μπορούν να προσαρμόσουν τη ροή του καυσίμου τους, οι πύραυλοι υγρού καυσίμου έχουν σημαντικά μεγαλύτερο έλεγχο στην πτήση τους, με μερικούς όπως το Falcon 9 του SpaceX να μπορούν να επιστρέφουν στη Γη σε ελεγχόμενες καταβάσεις και να κάνουν κάθετες προσγειώσεις.

  Η πρόσφατη χρηματοδότηση που εξασφάλισε το Beijing Tianbing αναμένεται να χρηματοδοτήσει την εκτόξευση ενός μεγαλύτερου πυραύλου Tianlong-3 με επαναχρησιμοποιήσιμο πρώτο στάδιο. Η εταιρεία έχει επίσης σχέδια να λανσάρει μια ακόμη μεγαλύτερη παραλλαγή του Tianlong-3 παρόμοια με το Falcon Heavy της SpaceX.

  Οι επαναχρησιμοποιήσιμοι πύραυλοι θα βοηθήσουν στην επίσπευση της κατασκευής κινεζικών αστερισμών εμπορικών δορυφόρων που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που κυμαίνονται από internet υψηλής ταχύτητας για αεροσκάφη μέχρι παρακολούθηση αποστολών άνθρακα.

  Στο τελευταίο της πενταετές σχέδιο για την περίοδο 2021-2025, η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δορυφόρων για επικοινωνίες, τηλεπισκόπηση και πλοήγηση. Η Κίνα έχει επί του παρόντος περισσότερους από 400 δορυφόρους στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δορυφόρων, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ