Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Απρ-2023 18:14

  Μικρή επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο

  131619177_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι λιανικές τιμές στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, αυξήθηκαν κατά 73,02% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης σήμερα.


  Η μέτρηση ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την αύξηση 78,62% τον Φεβρουάριο. Ο πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο της πόλης ήταν 2,95% σε μηνιαία βάση, επίσης μειωμένος από το 3,83% έναν μήνα νωρίτερα. Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν κατά 4,96% σε μηνιαία βάση και κατά 74,22% σε ετήσια βάση, ανέφερε το επιμελητήριο.

  Τον Μάρτιο, ο μηνιαίος πληθωρισμός των τροφίμων στην πόλη ήταν σχεδόν 4% σε επίπεδο λιανικής και σχεδόν 5% σε επίπεδο χονδρικής.

  Τα εθνικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τουρκίας για τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν στις 3 Απριλίου. Οι τιμές καταναλωτή προβλέπεται να αυξηθούν κατά 51,25% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, από 55,18% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση έρευνας του Bloomberg με 16 οικονομολόγους. 

  Ο τουρκικός πληθωρισμός τον Φεβρουάριο επιβραδύνθηκε στο βραδύτερο επίπεδο του τελευταίου έτους, αν και οι κρατικές δαπάνες μετά τους φονικούς σεισμούς και η χαλαρότερη νομισματική πολιτική αναμένεται να αποτελέσουν κίνδυνο για τις τιμές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ