Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Απρ-2023 13:41

  Τα κέρδη του Ταμείου Πλούτου της Νιγηρίας μειώθηκαν κατά 33% το 2022

  Τα κέρδη του Ταμείου Πλούτου της Νιγηρίας μειώθηκαν κατά 33% το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νιγηρίας ανακοίνωσε απότομη πτώση των κερδών του για το 2022 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, επικαλούμενο τις μακροοικονομικές συνθήκες στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές καθώς και στην τοπική οικονομία, σύμφωνα με το Bloomberg. 

  Τα κέρδη του ταμείου πλούτου μειώθηκαν κατά 33% στα 102,4 δισ. νάιρα (222,2 εκατ. δολάρια) το 2022, ενώ τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 28% στα 111,4 δισ. νάιρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της. Το καθαρό ενεργητικό αυξήθηκε κατά 10,5% σε ένα τρισεκατομμύριο νάιρα, ανέφερε.   

  "Το οικονομικό έτος 2022 σημαδεύτηκε από πρωτοφανή σοκ, όπως το λουκέτο για τον κορονοϊό στην Κίνα, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, οι κρίσεις τροφίμων και ενέργειας, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, που επηρέασαν κατακόρυφα τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές", ανέφερε το NSIA, ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Αφρικής. 

  Η NSIA δήλωσε ότι έκλεισε το οικονομικό έτος 2022 "με αξιοσέβαστες επιδόσεις", όπως μετρήθηκε σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς και τις δικές της εσωτερικές προβλέψεις. 

  Κατά το τρέχον έτος, το ταμείο σκοπεύει να "συνεχίσει να διερευνά ευκαιρίες για τον μετριασμό των κινδύνων και την αύξηση των οικονομικών επιδόσεων", ανέφερε. 

  Το NSIA ιδρύθηκε το 2011 και λαμβάνει, διαχειρίζεται και επενδύει τα έσοδα της Νιγηρίας που υπερβαίνουν τα προϋπολογισθέντα έσοδα από το αργό πετρέλαιο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% των συναλλαγματικών εισπράξεων της χώρας. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια ήταν 1,2 τρισεκατομμύρια νάιρα από το 2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ