Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Απρ-2023 11:29

  Ο πρόεδρος της Commerzbank λέει ότι η συμφωνία με την Credit Suisse ανοίγει ευκαιρίες

  Ο πρόεδρος της Commerzbank λέει ότι η συμφωνία με την Credit Suisse ανοίγει ευκαιρίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για άλλες τράπεζες στην Ελβετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, Χέλμουτ Γκότσαλκ.

  Οι εταιρικοί πελάτες θέλουν ανταγωνισμό και να μην εξαρτώνται από ένα μόνο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, δήλωσε ο Gottschalk σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

  Ο ίδιος αντιτάχθηκε σε μια ενδεχόμενη συνένωση της Commerzbank και της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank, με το σκεπτικό ότι είναι σημαντικό για την οικονομία της χώρας να υπάρχουν δύο μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες. "Είμαι πεπεισμένος ότι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής το βλέπουν έτσι", αναφέρεται ο Γκότσαλκ.

  Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πουλήσει το μερίδιο 15,6% που κατέχει στην Commerzbank στην αγορά μια μέρα "χωρίς προβλήματα", εάν τα αποτελέσματα της τράπεζας συνεχίσουν να βελτιώνονται, είπε. Το γερμανικό κράτος βοήθησε στη διάσωση της Commerzbank μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ