Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Απρ-2023 09:49

  Νότια Κορέα: Οι οδηγίες για το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για το κλίμα επιλύει την αβεβαιότητα

  ΗΠΑ: Δεν εξετάζει προς ώρας χαλάρωση των δασμών εισαγωγής αλουμινίου και χάλυβα από τη Νότια Κορέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νότια Κορέα δήλωσε ότι oι οδηγίες της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) έχει "επιλύσει σημαντικά" τις αβεβαιότητες για τους κατασκευαστές μπαταριών και τους προμηθευτές υλικών μπαταριών της χώρας, αναφέρει το Bloomberg.

   
  Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα μπορέσουν να αυξήσουν τη συνεργασία στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών, πρόσθεσε το υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας, σε ανακοίνωσή του.

  Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε την Παρασκευή τις πολυαναμενόμενες οδηγίες, διευκρινίζοντας τις διατάξεις του νόμου-ορόσημο των ΗΠΑ για το κλίμα, γνωστού ως IRA. 

  Οι τελευταίες οδηγίες ότι οι απαιτήσεις για την προμήθεια και το περιεχόμενο των υλικών μπαταριών είχαν χαλαρώσει, δήλωσε το υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας. Θα καταστεί ευκολότερο για τις νοτιοκορεατικές εταιρείες που λειτουργούν εργοστάσια μπαταριών στις ΗΠΑ να πληρούν τις απαιτήσεις, πρόσθεσε.  

  Η αποσαφήνιση των κανόνων έρχεται μετά από μια πολύμηνη άσκηση πίεσης από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο τη χαλάρωση των εν λόγω απαιτήσεων προμήθειας και περιεχομένου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ