Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαρ-2023 16:32

  Σούζαν Κόλινς (Fed): Ενθαρρυντικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό

  Σούζαν Κόλινς (Fed): Ενθαρρυντικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχουν κάποια θετικά νέα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό, ανέφερε η επικεφαλής της Boston Fed, Σούζαν Κόλινς σχολιάζοντας την έκθεση για τον δείκτη τιμών στις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, με την αξιωματούχο πάντως να προειδοποιεί ότι οι τιμές παραμένουν υψηλές.  

  Μιλώντας στο Bloomberg Television η Κόλινς ανέφερε ότι τα "ελαφρώς χαμηλότερα" στοιχεία του Φεβρουαρίου θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μετρήσεων τους δύο προηγούμενους μήνες. 

  Το αποτέλεσμα είναι ο μέσος όρος για το τρίμηνο στον δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης να είναι περίπου εκεί που είναι ο μέσος όρος των 12 μηνών. "Αυτό δεν συνιστά μεγάλη πρόοδο" σχολίασε. 

  Η ίδια ανέφερε ότι η Fed έχει ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνει και θα πρέπει να δει περισσότερα στοιχεία για να είναι σε θέση να πει πως ο πληθωρισμός έχει περάσει πειστικά σε καθοδική τροχιά. 

  Η αξιωματούχος σημείωσε τέλος ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πρέπει να κάνει η κεντρική τράπεζα στην επόμενη συνεδρίαση της τον Μάιο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ