Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαρ-2023 19:24

  Bed Bath & Beyond: Σχεδιάζει νέα άντληση κεφαλαίων $300 εκατ. - Προειδοποιεί ξανά για χρεοκοπία

  Bed Bath & Beyond: Σχεδιάζει νέα άντληση κεφαλαίων $300 εκατ. - Προειδοποιεί ξανά για χρεοκοπία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Bed Bath & Beyond Inc ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων, κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει φρέσκα κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες, προειδοποιώντας ωστόσο για μια ακόμη φορά ότι αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει τα αναγκαία κεφάλαια ίσως χρειαστεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 19%, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 65 σεντς, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την προηγούμενη προσφορά μετοχών και τα εκκρεμή δικαιώματα αγοράς μετοχών για μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές της κατηγορίας Α που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

  Η εταιρεία σχεδίαζε να συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια μέσω της προσφοράς προνομιούχων μετοχών και δικαιωμάτων προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

  Η Bed Bath ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 360 εκατ. δολάρια μέσω της πολύπλοκης αυτής συμφωνία, έχει εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα δάνειά της και έχει καταβάλει τους τόκους για τα ομόλογά της.

  Το νέο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών έρχεται σε μια περίοδο που η εταιρεία κινδυνεύει να χάσει πρόσθετη χρηματοδότησης από τον βασικό επενδυτή της, τη Hudson Bay Capital Management, καθώς η τιμή της μετοχής συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από το 1 δολάριο.

  Η εταιρεία, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την B Riley την Πέμπτη, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει στρατηγικές πρωτοβουλίες το τρέχον έτος, όπως η επένδυση σε αποθέματα εμπορευμάτων, η αύξηση του αποτυπώματος των καταστημάτων της και η αναπροσαρμογή της δομής του κόστους.

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η Bed Bath ανέφερε ότι αναμένει οι συγκρίσιμες πωλήσεις του δ’ τριμήνου να μειωθούν από 40% έως 50%, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 26,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

  Παράλληλα, εκτιμά ότι οι λειτουργικές ζημίες θα συνεχιστούν και οι καθαρές πωλήσεις του δ’ τριμήνου θα διαμορφωθούν σε περίπου 1,2 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,43 δισ. δολάρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ