Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαρ-2023 15:31

  ΗΠΑ: Καθοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης του ΑΕΠ, στο 2,6% το δ' τρίμηνο

  155259539
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό αναπτύχθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η αμερικανική οικονομία σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετησιοποιημένο ρυθμό 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση.

  Η αρχική μέτρηση της κυβέρνησης ήταν για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,9%, με τη μέτρηση αυτή να μειώνεται στη δεύτερη ανάγνωση στο 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν τα στοιχεία για το ΑΕΠ να παραμείνουν αμετάβλητα. 

  Η καθοδική αναθεώρηση για το δ' τρίμηνο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της χαμηλότερης μέτρησης για τις καταναλωτικές δαπάνες σε σύγκριση με την αρχική μέτρηση. 

  Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε στο 1% στην τελευταία μέτρηση, από 1,4% τον προηγούμενο μήνα και 2,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

  Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματικές δαπάνες αποδείχτηκαν πολύ ισχυρότερες, με την κυβέρνηση να αναθεωρεί την ετήσια αύξηση στο 4,5% από 1,4% αρχικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ