Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαρ-2023 11:57

  Credit Suisse: Το ΔΣ δεν θα απαλλάξει μέλη και διοίκηση από την ευθύνη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022

  Reuters: Η UBS ζητά κρατικές εγγυήσεις $6 δισ. για την εξαγορά της Credit Suisse
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το διοικητικό συμβούλιο της Credit Suisse απέσυρε ένα τυπικό αίτημα προς τους μετόχους να απαλλάξουν τα μέλη και τη διοίκηση από την ευθύνη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, στον απόηχο της έκτακτης εξαγοράς της τράπεζας από την UBS.

  Η ελβετική τράπεζα πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελευταία ετήσια συνέλευση των μετόχων της στις 4 Απριλίου. Σύμβουλοι μετόχων είχαν συστήσει στους επενδυτές να ψηφίσουν κατά της απαλλαγής των ανώτατων στελεχών της τράπεζας, ένα βήμα που δυνητικά αφήνει τα μέλη ευάλωτα σε νομικές αξιώσεις. 

  Η συμβουλευτική Institutional Shareholder Services (ISS) επικαλέστηκε "έλλειψη επίβλεψης και κακή διαχείριση" ως τις αιτίες που συνέβαλαν στην κατάσταση κατά την οποία έπρεπε να εξαγοραστεί η Credit Suisse για να αποφευχθεί η κατάρρευση. Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για 3 δισ. ελβετικά φράγκα (3,3 δισ. δολάρια) σε μια ιστορική συμφωνία που ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές μετά από χρόνια ζημιών, σκανδάλων και κακοδιαχείρισης που αποδυνάμωσαν την τράπεζα.

  Η Credit Suisse απέσυρε επίσης μια πρόταση που θα έδινε σε ορισμένα κορυφαία στελέχη ένα "βραβείο μεταμόρφωσης", σύμφωνα με δήλωση αργά την Τετάρτη. Αυτό συνδέθηκε με την επιτυχημένη αναδιάρθρωση της τράπεζας, όπως περιγράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ulrich Koerner τον Οκτώβριο, αλλά δεν ισχύει πλέον λόγω της εξαγοράς. 

  Οι μέτοχοι εξακολουθούν να καλούνται να ψηφίσουν για τη διάθεση κερδών εις νέο ως θέμα της ελβετικής νομοθεσίας, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση την Τετάρτη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ