Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2023 18:41

  ΗΠΑ: Η FDIC ανέθεσε στη Newmark Group την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων $60 δισ. της Signature Bank

  191461564
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ ανέθεσε στη Newmark Group Inc την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους περίπου 60 δισ. δολαρίων της πτωχευμένης Signature Bank, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Η πώληση ενός τόσο μεγάλο χαρτοφυλακίου δανείων εκφράζονται ανησυχίες ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την αμερικανική αγορά εμπορικών ακινήτων, ιδιαίτερα τώρα που οι αξίες τους ήδη συμπιέζονται, εγείροντας φόβους ότι μπορεί ο κλάδος των εμπορικών ακινήτων να αποτελέσει το επόμενο θύμα των κλυδωνισμών στον τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

  Η FDIC αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters, ενώ η Newmark Group από τη μεριά της δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πρακτορείο να σχολιάσει το θέμα.

  Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει παραμείνει στη διαχείριση της FDIC, καθώς δεν συμπεριελήφθη στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ και της Flagstar Bank για την απόκτηση από την τελευταία περιουσιακών στοιχείων της Signature Bank. Η εν λόγω συμφωνία αφορούσε ουσιαστικά την απόκτηση των καταθέσεων της πτωχευμένης τράπεζες, του δικτύων των 40 υποκαταστημάτων της καθώς και ορισμένα χαρτοφυλάκια δανείων.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Signature Bank: Συμφωνία για πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Flagstar Bank

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ