Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαρ-2023 08:28

  Αντικατάσταση-έκπληξη του CEO της UBS, μετά το deal με Credit Suisse: Επιστρέφει ο Sergio Ermotti

  Αντικατάσταση-έκπληξη του CEO της UBS, μετά το deal με Credit Suisse: Επιστρέφει ο Sergio Ermotti
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08.47

  Ο όμιλος UBS όρισε τον Sergio Ermotti ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό του, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον έως σήμερα επικεφαλής του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού Ralph Hamers, σε μια ανακοίνωση - έκπληξη, λιγότερες από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Credit Suisse. 

  Ο Ermotti επιστρέφει σε έναν ρόλο τον οποίο διατηρούσε για εννέα χρόνια, ενώ ο Hamers, μετά από δύο χρόνια στον κορυφαίο ρόλο, θα παραμείνει στέλεχος της τράπεζας για μια μεταβατική περίοδο, ανακοίνωσε ο όμιλος με έδρα τη Ζυρίχη, στη σχετική επίσημη ανακοίνωσή του.

  Οι αλλαγές στην ηγεσία της UBS θα λάβουν επισήμως χώρα στις 5 Απριλίου, μετά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Ο Ermotti σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Swiss Re.

  Ο Hamers "συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα της νέας, συνδυασμένης επιχείρησης που θα προκύψει από τη συγχώνευση UBS - Credit Suisse, συνολικά του ελβετικού χρηματοπιστωτικού κλάδου και της χώρας", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η UBS. 

  Ο νέος CEO, βετεράνος τραπεζίτης, διατηρούσε συγκεκριμένα την ίδια θέση από το 2011 έως το 2020. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε αναδιαρθρώσει τις μεθόδους εταιρικής διακυβέρνησης της UBS, απομακρύνοντάς την από την έμφαση στο trading μεγάλου ρίσκου και προσανατολίζοντας την τράπεζα στη διαχείριση χρημάτων. 

  Η αποστολή του Hamers, όπως σημειώνει το Bloomberg, ήταν η μετάβαση της UBS στην ψηφιακή εποχή και η εξυπηρέτση μεγαλύτερου αριθμού ευκατάστατων πελατών. Ένα σημείο - κλειδί, ωστόσο, της συγκεκριμένης στρατηγικής απέτυχε μέσα στο 2022, όταν ματαιώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής Wealthfront.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ