Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαρ-2023 18:24

  Μπάλαρντ (Fed Σεντ Λούις): Οι αυξήσεις επιτοκίων στοχεύουν τον πληθωρισμό και όχι τον τραπεζικό πρόβλημα

  Μπάλαρντ (Fed Σεντ Λούις): Οι αυξήσεις επιτοκίων στοχεύουν τον πληθωρισμό και όχι τον τραπεζικό πρόβλημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπάλαρντ, δήλωσε ότι οι οικονομικές ανησυχίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της τραπεζικής κρίσης, αλλά μπορεί να περιοριστούν με ρυθμιστικές πολιτικές και όχι με επιτόκια. 

  "Κατά την άποψή μου, η συνεχιζόμενη κατάλληλη μακροπροληπτική πολιτική μπορεί να περιορίσει το οικονομικό άγχος στο τρέχον περιβάλλον, ενώ η κατάλληλη νομισματική πολιτική μπορεί να συνεχίσει να ασκεί πτωτική πίεση στον πληθωρισμό", δήλωσε ο Μπάλαρντ σε δοκίμιο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στον ιστότοπο της τράπεζάς του. 

  "Το οικονομικό άγχος έχει αυξηθεί έκτοτε, στον απόηχο των πρόσφατων τραπεζικών χρεοκοπιών και αναταραχών", έγραψε. "Η απάντηση της μακροπροληπτικής πολιτικής σε αυτά τα γεγονότα ήταν γρήγορη και κατάλληλη. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως απάντηση στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-09, προκειμένου να περιορίσουν τη ζημιά στη μακροοικονομία και είναι έτοιμες να λάβουν πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ