Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Μαρ-2023 18:29

  ΗΠΑ: Μήνυση από την CFTC κατά της Binance και του CEO της

  Το Binance εξαγοράζει το FTX - Ράλι 1.250 δολαρίων για το Bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:30

  Το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και ο διευθύνων σύμβουλός του Changpeng Zhou έχουν μηνυθεί από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC).

  Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται δικαστικά έγγραφα, η μήνυση αφορά κανονιστικές παραβιάσεις.

  Η Binance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

  Η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, είχε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα "προσφέρει και εκτελέσει συναλλαγές παραγώγων εμπορευμάτων για λογαριασμό προσώπων των ΗΠΑ", κατά παράβαση των αμερικανικών νόμων, ανέφερε η CFTC στην καταγγελία της.

  Το πρόγραμμα συμμόρφωσης της Binance ήταν "αναποτελεσματικό" και η εταιρεία, υπό την καθοδήγηση του Zhao, είπε στους υπαλλήλους και τους πελάτες να παρακάμψουν τους ελέγχους συμμόρφωσης, ανέφερε η CFTC. Κατηγόρησε επίσης τον πρώην Chief Compliance Officer (CCO) της Binance, Samuel Lim, ότι βοήθησε και υποκίνησε τις παραβιάσεις της Binance.

  "Για χρόνια, η Binance ήξερε ότι παραβίαζε τους κανόνες CFTC, ενεργούσε με στόχο να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων και να αποφύγει τη συμμόρφωση. Αυτό θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση σε οποιονδήποτε στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ότι η CFTC δεν θα ανεχθεί εσκεμμένη αποφυγή της νομοθεσίας των ΗΠΑ", είπε ο πρόεδρος της CFTC Rostin Behnam.

  Η Binance κυριαρχεί στον παγκόσμιο τομέα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το βασικό του χρηματιστήριο Binance.com, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, με επεξεργασμένες συναλλαγές αξίας περίπου 23 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων CryptoCompare. Ο όγκος των συναλλαγών του έφτασε τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021, δήλωσε ο Zhao πέρυσι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ