Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Μαρ-2023 13:09

  Ράλι 25% για την First Republic μετά την εξαγορά των καταθέσεων της SVB

  Ράλι 25% για την First Republic μετά την εξαγορά των καταθέσεων της SVB
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρό άλμα που ξεπερνά το 25% πραγματοποιεί η μετοχή της First Republic Bank στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, στον απόηχο και της συμφωνίας εξαγοράς assets της Silicon Valley Bank από την First Citizens Bank, καθώς και δημοσιευμάτων για ενδεχόμενη κρατική διάσωση.

  Υπενθυμίζεται ότι η First Republic ήταν η περιφερειακή τράπεζα που βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" μετά την κατάρρευση της Silicon Valley και στη συνέχεια της Signature Bank, με την αξία του τίτλου της να έχει κατακρημνιστεί από τα 170 δολάρια σε λιγότερα από 12 δολ. μέσα σε λίγες εβδομάδες.

  Ωστόσο, στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ σήμερα δείχνει σημάδια σημαντικής ανάκαμψης με ράλι 26,6% που οδηγεί την τιμή της στα 15,65 δολάρια.

  Από κοντά ακολουθούν και άλλες περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, με την PacWest να πραγματοποιεί άλμα σχεδόν 9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές,  ενώ το ETF των περιφερειακών τραπεζών το KRE ενισχύεται κατά περίπου 3%.

  Η σημερινή συναλλαγή της First Citizens περιελάμβανε την αγορά περίπου 72 δισ. δολαρίων assets της Silicon Valley, με discount 16,5 δισ. δολαρίων, και όλων των καταθέσεων ύψους 119 δισ. δολαρίων. Περίπου 90 δισ. σε άλλα assets θα παραμείνουν υπό τη διαχείριση της FDIC για εκποίηση.

  Τα 17 υποκαταστήματα της Silicon Valley θα λειτουργούν πλέον ως First Citizens από σήμερα.

  Περαιτέρω στήριξη στη First Republic Bank δίνει η ανανεωμένη φημολογία για επικείμενη κρατική παρέμβαση, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

  Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο το Bloomberg ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης της έκτακτης δανειοδότησης για τις τράπεζες με τρόπους που θα δώσουν στην First Republic Bank επιπλέον χρόνο για να στηρίξει τον ισολογισμό της.

  Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, όλες οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι αξιωματούχοι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια στήριξη θα μπορούσαν να παράσχουν στη First Republic, με την επέκταση της έκτακτης δανειοδότησης της Fed να είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ