Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Μαρ-2023 22:51

  ΥΠΟΙΚ Ελβετίας: Η Credit Suisse απέκτησε "ένα μεγάλο ποσό πολλών δισ." το περασμένο Σαββατοκύριακο

  Reuters: Η UBS ζητά κρατικές εγγυήσεις $6 δισ. για την εξαγορά της Credit Suisse
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Suisse ζήτησε από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα "ένα μεγάλο ποσό πολλών δισεκατομμυρίων" το περασμένο Σαββατοκύριακο για να εξασφαλίσει τη ρευστότητά της, δήλωσε το Σάββατο η υπουργός Οικονομικών της χώρας Karin Keller-Sutter στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRF σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η ελβετική τράπεζα είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι σκόπευε να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα από την κεντρική τράπεζα της χώρας για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

  "Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Credit Suisse "τράβηξε" ένα μεγάλο ποσό πολλών δισεκατομμυρίων για την προστασία της ρευστότητας", δήλωσε η Keller-Sutter.

  Είπε ακόμη ότι αυτό συνέβη επειδή οι πελάτες απέσυραν και πάλι χρήματα, αλλά και επειδή οι αντισυμβαλλόμενοι ζητούν εγγυήσεις όταν συναλλάσσονται με την τράπεζα.

  Η Keller-Sutter δήλωσε ότι "πρέπει να υποθέσουμε" ότι το ποσό ήταν πάνω από 50 δισ. ελβετικά φράγκα (54,35 δισ. δολάρια), αλλά τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας έχει τον ακριβή αριθμό.

  "Το σημαντικό είναι ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί", σημείωσε.

  Την περασμένη Κυριακή, η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της Credit Suisse έναντι 3 δισ. ελβετικών φράγκων σε μετοχές και συμφώνησε να αναλάβει έως και 5 δισ. φράγκα σε ζημιές σε μια συγχώνευση που σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές για να αποτραπεί μεγαλύτερη αναταραχή στην αγορά του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ