Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Μαρ-2023 18:15

  Πριγκόζιν: 5.000 μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ απελευθερώθηκαν μετά την αποστολή στην Ουκρανία

  Πριγκόζιν: 5.000 μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ απελευθερώθηκαν μετά την αποστολή στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χιλιάδες πρώην κατάδικοι στη Ρωσία έλαβαν χάρη μετά την αποστολή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου ως μισθοφόροι του Βάγκνερ στην Ουκρανία.

  "Από σήμερα, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν λάβει χάρη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την εκπλήρωση των συμβολαίων τους με τη Βάγκνερ", δήλωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής τους, Γεβγένι Πριγκόζιν, σε ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε στην υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων Telegram, σύμφωνα με το Spiegel. Η δύναμη Bάγκνερ είχε στρατολογήσει κρατούμενους σε ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απελευθέρωνε μετά από μια εξάμηνη πολεμική αποστολή - εφόσον επιβίωναν. Το ηχητικό μήνυμα του Πριγκόζιν προορίζεται τώρα προφανώς να δείξει ότι η μισθοφορική δύναμη τηρεί τις υποσχέσεις της.

  Οι μονάδες Βάγκνερ, οι οποίες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόνομα από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της γειτονικής χώρας, ο οποίος συνεχίζεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Έγιναν βασικός πυλώνας αφού ο τακτικός ρωσικός στρατός υπέστη μια σειρά από ήττες πέρυσι. Ωστόσο, ο Πριγκόζιν αντιμετώπισε πρόσφατα προβλήματα στην απόκτηση εξοπλισμού από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Και η ίδια η ρωσική κυβέρνηση στρατολογεί πλέον στρατιώτες στις φυλακές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ