Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Μαρ-2023 10:42

  Η TUI συγκεντρώνει 1,8 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που έλαβε λόγω πανδημίας

  Η TUI συγκεντρώνει 1,8 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που έλαβε λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η TUI σχεδιάζει να συγκεντρώσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια προσφορά δικαιωμάτων για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας που έλαβε για την πανδημία και για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

  Η ταξιδιωτική εταιρεία θα προσφέρει περίπου 328,9 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές με αναλογία εγγραφής οκτώ νέων μετοχών για κάθε τρεις υπάρχουσες μετοχές, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Παρασκευή. Η τιμή εγγραφής των 5,55 ευρώ ανά νέα μετοχή αντιπροσωπεύει μια έκπτωση περίπου 39,85% στην τιμή που είχε προηγουμένως αναφέρει η TUI.

  Η πώληση θα αποφέρει στην ταξιδιωτική εταιρεία καθαρά έσοδα περίπου 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που θα επιτρέψει στην TUI να αποπληρώσει τη βοήθεια που χορηγήθηκε στο απόγειο της πανδημίας. Η εταιρεία έλαβε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ ως στήριξη, από τα οποία δεν είχε ακόμη αποπληρώσει ούτε τα μισά. Τα ταξίδια παγκοσμίως έχουν επανέλθει δυναμικά και η TUI είπε ότι η "ενθαρρυντική" δυναμική κρατήσεων που αναφέρθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα συνεχίστηκε. 

  Ο μεγαλύτερος επενδυτής της TUI, η Unifirm, ελέγχεται από την οικογένεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλεξέι Μορντάσοφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος κατέχει έμμεσα το 30,91% στην εταιρεία. Η TUI είπε ότι λόγω του καθεστώτος κυρώσεων, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ζήτημα των δικαιωμάτων και δεν θα του παραχωρηθούν δικαιώματα συνδρομής.

  Η εταιρεία είπε τον Δεκέμβριο ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή 420 εκατομμυρίων ευρώ σιωπηρής συμμετοχής και για τη μείωση της πιστωτικής διευκόλυνσης από την κρατική επενδυτική τράπεζα της Γερμανίας, βήματα τα οποία φέρνει τώρα εις πέρας. 

   
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ