Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Μαρ-2023 16:25

  ΗΠΑ: Απροσδόκητο άλμα 14,5% στις πωλήσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο

  ΗΠΑ: Άλμα άνω του 12% για τις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή αύξηση 14,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας ετήσιο ρυθμό 4,58 εκατομμυρίων μονάδων.

  Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία αύξηση που εμφανίζουν οι μεταπωλήσεις εδώ και 12 μήνες, ενώ ήταν και η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2020 ακριβώς μετά τα πρώτα lockdown της πανδημίας, την ώρα μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι μηνιαίος ρυθμός θα παρέμενε αμετάβλητος.

  Δεδομένου ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις βασίζονται στη σύναψη της συμφωνίας, κατά πάσα πιθανότητα αφορά συμβόλαια που συνάφθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου και εντός Ιανουαρίου, όταν τα επιτόκια των στεγαστικών παρουσίασαν απότομη μείωση.

  Το μέσο επιτόκιο του δημοφιλούς 30ετούς σταθερού στεγαστικού κυμάνθηκε στο εύρος του 6% όλο τον Ιανουάριο, αφότου είχε φτάσει στο υψηλό του 7% το περασμένο φθινόπωρο.

  Γενικότερα, τα αυξημένα επιτόκια των στεγαστικών πίεζαν την αγορά κατοικιών από το καλοκαίρι και για πρώτη φορά μετά από αριθμό ρεκόρ 131 διαδοχικών μηνών - περίπου 11 χρόνια - οι τιμές εμφανίστηκαν μειωμένες σε ετήσια σύγκριση.

  Συγκεκριμένα, η μέση τιμή μίας υφιστάμενης κατοικίας που πωλήθηκε φέτος τον Φεβρουάριο ήταν στα 363.000 δολάρια, εμφανίζοντας μείωση κατά 0,2% από τον Φεβρουάριο του 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ