Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2023 23:51

  Νομική δράση εξετάζουν οι κάτοχοι ομολόγων AT1 της Credit Suisse

  Υποχωρούν κατακόρυφα τα CDS της Credit Suisse
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δικηγόροι από την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο συζητούν με ορισμένους κατόχους ομολόγων Additional Tier 1 (AT1) της Credit Suisse σχετικά με πιθανές νομικές ενέργειες μετά τη διάσωση της τράπεζας από την UBS, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, μεταδίδει το Reuters.

  Η Quinn Emanuel ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κατόχους ομολόγων AT1 που αντιπροσωπεύουν ένα "σημαντικό ποσοστό", χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

  Σύμφωνα με τη συμφωνία συγχώνευσης UBS - Credit Suisse, οι κάτοχοι των ομολόγων AT1 δεν θα λάβουν τίποτα, ενώ οι μέτοχοι, που συνήθως κατατάσσονται κάτω από τους κατόχους ομολόγων όσον αφορά το ποιος πληρώνεται όταν μια τράπεζα ή μια εταιρεία καταρρέει, θα λάβουν 3,23 δισ. δολ.

  Στην Ελβετία, οι όροι των ομολόγων αναφέρουν πάντως ότι σε μια αναδιάρθρωση, η χρηματοοικονομική εποπτική αρχή δεν έχει καμία υποχρέωση να τηρήσει την παραδοσιακή ιεραρχία της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

  Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται οι Lazard Freres Gestion, PIMCO και GAM Investments ήταν μεταξύ των πιο εκτεθειμένων στα τέλη Φεβρουαρίου σε χρέος της Credit Suisse, αφήνοντας τα κεφάλαια αυτά ευάλωτα σε απώλειες από τη διαγραφή ομολόγων, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar που επικαλείται το Reuters.

  Ειδικότερα, η PIMCO είχε το 3,49% του GIS Capital Securities Fund ύψους 5,66 δισ. ευρώ σε ομόλογα Credit Suisse AT1, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Morningstar.

  Παράλληλα, η Lazard Freres Gestion είχε το 7,4% της Lazard Capital Fi SRI ύψους 1,45 δισ. ευρώ σε χρέος AT1 της Credit Suisse.

  Η έκθεση του Star Credit Opportunities ύψους 1,15 δισ. ευρώ της GAM στο χρέος της Credit Suisse AT1 ήταν 4,81% στο τέλος του περασμένου μήνα, με βάση τα στοιχεία της Morningstar.

  Μια πρόσκληση για τους κατόχους ομολόγων είναι πιθανό να συγκληθεί την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, όπως ανέφερε η Quinn Emanuel. 

  Η διάσωση της Credit Suisse προκάλεσε κλυδωνισμούς στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τιμές των ομολόγων των τραπεζών να βρίσκονται υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στους πιθανούς κινδύνους από την κατοχή ομολόγων AT1.

  Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν πάντως τη Δευτέρα ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν ζημίες στους μετόχους έναντι των ομολογιούχων σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών μετά τις συνέπειες της απόφασης για τα ομόλογα AT1 στην Ελβετία.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τι σημαίνει η "βόμβα" $275 δισ. στην αγορά ομολόγων μετά το deal Credit Suisse - UBS 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ