Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Δεκ-2022 13:11

  Tesla: Σε χαμηλό άνω των 2 ετών - "Βλέπει" το χειρότερο τρίμηνο και έτος όλων των εποχών

  Η Tesla είχε 5 συνιδρυτές - Αλλά μόνο δύο πλούτισαν πραγματικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:55

  Στο χαμηλότερό επίπεδό της από τον Αύγουστο του 2020 υποχώρησε σήμερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street ο τίτλος της Tesla, στην περιοχή των 104 δολαρίων, αφότου η Baird Equity Research μείωσε την τιμή-στόχο για την αυτοκινητοβιομηχανία.

  "Υποβαθμίζουμε τις εκτιμήσεις και είμαστε επιφυλακτικοί λόγω των πρόσφατων αναφορών του Έλον Μασκ για τις προοπτικές της εταιρείας και την ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης", σχολίασε ο Ben Kallo, αναλυτής της Baird, σε σημείωμα του την Τετάρτη.

  Ειδικότερα η τιμή - στόχος κατρακύλησε από τα 316 δολάρια στα 252 δολάρια. Αυτή είναι η δεύτερη υποβάθμιση εκτίμηση σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφού οι αναλυτές της Wedbush μείωσαν κατά 30% την τιμή-στόχο από τα 250 στα 175 δολάρια, επικαλούμενοι "ρωγμές στη ζήτηση", συμβάλλοντας στο να υποστεί η μετοχή της Tesla το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2020.

  Την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Evercore μείωσαν την τιμή-στόχο τους στα 200 δολάρια από 300 δολάρια, λέγοντας ότι η "συναισθηματική" υποστήριξη για τη μετοχή καταρρέει.

  Ο υφεσιακός αντίκτυπος στη ζήτηση αυτοκινήτων θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην Tesla, καθώς οι δικακριτικές δαπάνες των καταναλωτών θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά. Οι προσφορές premium οχημάτων της Tesla έχουν σχετικά υψηλή μέση τιμή πώλησης, επισήμανε ο Kallo.

  Ωστόσο, επισήμανε πως η Tesla είναι "σε καλύτερη θέση στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά".

  Ο Kallo εμφανίστηκε "απαισιόδοξος" για τις μελλοντικές κινήσεις του Μασκ, παρά τη δέσμευση του CEO της Tesla ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της εταιρείας μέχρι το 2025.

  Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν τον "εφιάλτη" του Twitter για τον Έλον Μασκ και τις επιπτώσεις του στην Tesla.

  Από τις αρχές του έτους ο τίτλος της Tesla κατρακυλά κατά 69%, ενώ απέχει άνω του 70% από το ιστορικό υψηλό στο οποίο είχε σκαρφαλώσει το 2021. 

  Τον Δεκέμβριο μόνο, η Tesla έχει υποχωρήσει κατά 44%, μακράν στον χειρότερο μήνα όλων των εποχών, καθώς ποτέ δεν είχε πέσει άνω του 25% σε μηνιαία βάση. Στο δ' τρίμηνο, η μετοχή χάνει 59%, ξεπερνώντας το -38% στο β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, που ήταν η χειρότερη περίοδος στην ιστορία της.

  Σημειώνεται ότι η μετοχή του κολοσσού του Έλον Μασκ έβγαλε μία ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς όπου βρέθηκε να ενισχύεται κατά περίπου 6%, αλλά στην πορεία διάγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημείωνε και πλέον κινείται στο +1,2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ