TomTom: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο γ΄ τρίμηνο
Παρασκευή, 14-Οκτ-2022 09:37
Η TomTom ανακοίνωσε ότι συρρικνώθηκαν οι ζημιές της στο γ΄ τρίμηνο και ότι περιόρισε τις ζημιές των ταμειακών ροών για το 2022, ως ποσοστό των εκτιμήσεων των εσόδων.
Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογιών πλοήγησης, ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημιές της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 17,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 20,8 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 136,3 εκατ. ευρώ από τα 127,5 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Η εταιρεία δήλωσε πως τα έσοδα ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στην περίοδο.
Η TomTom ανέφερε ότι οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες και οι πληθωριστικές πιέσεις πλήττουν την παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως καθώς και τα επίπεδα κόστους.
Η εταιρεία τόνισε πως οι ταμειακές ροές για το 2022 χωρίς την αναδιάρθρωση, αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στο 2% των εσόδων ου ομίλου.
Για το 2023, η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις της που κάνουν λόγο για έσοδα 500-550 εκατ. ευρώ, αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές, σε σχεδόν αμετάβλητες.