Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 11:20

  Αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο: "Με τα Rafale οι Έλληνες έχουν εμβέλεια βολής που δεν έχει η τουρκική αεροπορία"

  Αλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο: "Με τα Rafale οι Έλληνες έχουν εμβέλεια βολής που δεν έχει η τουρκική αεροπορία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Aλλαγή ισορροπιών στο Αιγαίο βλέπουν Τούρκοι αναλυτές σημειώνοντας πως "οι Έλληνες με τα μαχητικά Rafale έχουν εμβέλεια βολής που δεν έχει τουρκική αεροπορία".

  Όπως ανέφερε στο CNN Turk o Τούρκος αναλυτής Οζάι Σεντίρ, "τα βλήματα Meteor έχουν εμβέλεια βολής 320 χιλιόμετρα. Η Τουρκία δεν θα έχει τέτοια δυνατότητα ούτε με τα νέα F-16". 

  "Να πούμε την αλήθεια", σημείωσε. "Οι ΗΠΑ και να μας δώσουν τα νέα F-16 και να εκσυγχρονίσουμε τα αλλά F-16 που διαθέτουμε, δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα ελληνικά Rafale που διαθέτει ήδη η Ελλάδα και απέναντι στα F-35 τα οποία θα πάρει η Ελλάδα".

  Όπως τόνισε ο ίδιος, "τα Rafale και τα F-35 εκτοξεύουν τα βλήματα Meteor, ενώ τα F-16 δεν μπορούν. Η αεροπορία της Ελλάδας τώρα θα έχει εμβέλεια βολής τα 320 χιλιόμετρα". 

  "Τώρα έχουν έξι Rafale, δεν είναι μεγάλη δύναμη, όμως το 2026 θα έχουν παραλάβει όλα τα Rafale, το 2027 όλα τα F-16, και το 2028 θα αρχίσουν οι παραλαβές των F-35. Εμείς δεν θα έχουμε εμβέλεια βολής 320 χιλιομέτρων ακόμη κι αν πάρουμε τα F-16", πρόσθεσε ο Σεντίρ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ