Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 11:29

  Ιταλία: Επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

  190811836
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατακόρυφη επιδείνωση κατέγραψε το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, εν μέσω του υψηλού κόστους ενέργειας.

  Η στατιστική υπηρεσία Istat ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μεταποιητικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις 101,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από την πτωτικά αναθεωρημένη μέτρηση των 104 μονάδων τον Αύγουστο.

  Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 102,1 μονάδες και είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του προηγουμένου έτους.

  Ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Istat, σημείωσε πτώση στις 105,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα τέσσερις μονάδες από τις 109,2 μονάδες του Αυγούστου.

  Οι καταναλωτές ήταν εξίσου απαισιόδοξοι εν όψει των εκλογών, με τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος να υποχωρεί στις 94,8 από τις 98,3 μονάδες τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 95,1 μονάδες.

  Το ιταλικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο (1,1%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κατακόρυφη επιβράδυνση στη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, καθώς ο πληθωρισμός πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ