Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Σεπ-2022 12:37

  Corriere della Sera: Το ενεργειακό σχέδιο της ΕΕ μπορεί να επιτρέψει χαμηλότερες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας

  Ενεργειακη κριση ΕΕ ευρω φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κρίσης θα δώσει στα κράτη μέλη περιθώρια να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από ό,τι προτείνεται σήμερα, ανέφερε η Corriere della Sera, επικαλούμενη σχέδιο εγγράφου.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημοσιεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που θα περιγράφει λεπτομερώς τα μελλοντικά μέτρα που θα μπορούσε να λάβει το μπλοκ για να απαλύνει την κρίση, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg.

  Η υπό εξέταση πρόταση αναφέρει ότι κάθε κράτος πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 5% ανά ώρα κατά τις ώρες αιχμής των τιμών, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 10% όλων των ωρών από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023, ανέφερε η Corriere.

  Ωστόσο, μια επικαιροποίηση του σχεδίου λέει τώρα ότι οι χώρες μπορούν να αποφασίσουν να θέσουν στόχο για διαφορετικό ποσοστό των ωρών αιχμής, αρκεί να καλύπτεται τουλάχιστον το 7% των ωρών αιχμής, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα.

  Με τους καταναλωτές στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να ταλανίζονται από λογαριασμούς ενέργειας ρεκόρ μετά τη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, οι κυβερνήσεις πιέζουν την Επιτροπή για λύσεις σε επίπεδο περιφέρειας για τον μετριασμό της κρίσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ