Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Σεπ-2022 14:59

  O. Σολτς: Η ενεργειακή κρίση φέρνει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο

  25317524
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη μία πρόκληση μετά την άλλη για να ανταποκριθεί στην ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

  "Έχουμε λάβει στη Γερμανία από την αρχή του έτους αποφάσεις μεγάλης εμβέλειας, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό με άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο", δήλωσε ο Σολτς στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δημοσιεύθηκε σήμερα. "Μπορούμε να πούμε σήμερα: Θα τα καταφέρουμε κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά μόλις τα καταφέρουμε, προκύπτει το επόμενο καθήκον".

  Η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της ύφεσης εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών και της προοπτικής ενός δύσκολου χειμώνα, αφού η Ρωσία σταμάτησε τις μεταφορές φυσικού αερίου, στο οποίο η Γερμανία βασιζόταν περισσότερο από πολλούς γείτονές της. Η κυβέρνηση της χώρας αυτή την εβδομάδα αποφάσισε ότι θα κρατικοποιήσει την Uniper, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας, για να αποτρέψει μια ευρύτερη κατάρρευση.

  Ο Σολτς επέμεινε ότι "η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο" και ότι η κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες για να μειώσει ξανά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και να εφαρμόσει γρήγορα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

  Ο Γερμανός ηγέτης ταξιδεύει με ομάδα επιχειρηματιών στη Μέση Ανατολή αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες για υγροποιημένο φυσικό αέριο με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για να αντισταθμίσει τις περικοπές της Ρωσίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ