Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Σεπ-2022 14:34

  Γερμανία: Η αστυνομία βλέπει αυξανόμενο κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια

  Γερμανία: Η αστυνομία βλέπει αυξανόμενο κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αν οι άνθρωποι βλέπουν την ύπαρξή τους να απειλείται, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα τις επόμενες εβδομάδες: Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας προετοιμάζεται για πιθανές διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς και επιθέσεις.
   

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Tagesspiegel", το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) βλέπει αυξανόμενους κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες λόγω της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

  Μια κατάσταση παρόμοια με τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας είναι αναμενόμενη "εάν ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού αντιληφθεί ή βρεθεί πράγματι σε καταστάσεις που απειλούν την ύπαρξή του ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων", σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του BKA που επικαλείται η "Tagesspiegel".

  Σύμφωνα με αυτό, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας έχει επίσης καταγράψει προσπάθειες ισλαμιστών να χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα κατάσταση κρίσης για τους δικούς τους σκοπούς. Υπήρξαν εκκλήσεις για επιθέσεις στην "οικονομική υποδομή". Εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής πολιτοφυλακής Ισλαμικό Κράτος κάλεσε να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την ασταθή πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, αναφέρει το Tagesspiegel επικαλούμενη το BKA.

  Αναμένονται επίσης διαδηλώσεις και εγκληματικές ενέργειες, όπως στις διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, θα μπορούσαν να υπάρξουν καταλήψεις και αποκλεισμοί εταιρειών της ενέργειας και των εξοπλιστικών βιομηχανιών από τον πολιτικό χώρο της αριστεράς.

  Οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι σκεπτικιστές της πανδημίας αναμένεται να διαπράξουν εγκλήματα κατά πολιτικών και υπευθύνων, ενώ οι επικριτές του κορονοϊού αναμένεται να εμπλακούν σε "βίαιες μορφές δράσης", σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

  Μια νέα αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τμήματα του πολιτικοδημοκρατικού φάσματος στην αγκαλιά του περιβάλλοντος διαμαρτυρίας του κορονοϊού, γράφει η BKA σύμφωνα με την "Tagesspiegel".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ