Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 22:13

  Η Ουγγαρία κατέθεσε δεύτερη δέσμη νομοσχεδίων για να μη χάσει τη χρηματοδότηση της ΕΕ

  Ουγγαρία: Δεν θα στηρίξουμε τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν περιλαμβάνουν ενέργεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατέθεσε σήμερα μια δεύτερη δέσμη νομοσχεδίων κατά της διαφθοράς, καθώς η Βουδαπέστη εντείνει τις προσπάθειές της για να αποφύγει την απώλεια ζωτικής σημασίας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα μπορούσε να βλάψει το νόμισμα και την οικονομία της.

  Η Κομισιόν συνέστησε την Κυριακή την αναστολή κονδυλίων ύψους 7,5 δισ. ευρώ λόγω της αποτυχίας της Ουγγαρίας να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να διατηρήσει το κράτος δικαίου, όπως θεωρεί.

  Η Βουδαπέστη δεσμεύτηκε να προχωρήσει όλες τις νομοθεσίες που συμφωνήθηκαν με τις Βρυξέλλες μετά από μακρές συνομιλίες. Το φιορίνι της Ουγγαρίας και τα ουγγρικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων ότι η Βουδαπέστη θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ από χρήματα της ΕΕ.

  Το πρώτο νομοσχέδιο της Δευτέρας ενίσχυσε τη συνεργασία της Ουγγαρίας με την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), διασφαλίζοντας ότι θα λαμβάνει υποστήριξη από υπαλλήλους της ουγγρικής φορολογικής αρχής στις έρευνές της για έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και αυξάνοντας τη διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών ιδρυμάτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

  Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Τζούντιν Βάργκα υπέβαλε μια σειρά από περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός νομοσχεδίου για τη σύσταση ενός φορέα με την ονομασία Αρχή Ακεραιότητας, ο οποίος θα μπορεί να παρεμβαίνει όταν οι τοπικοί αξιωματούχοι αποτυγχάνουν να παρέμβουν σε ύποπτες περιπτώσεις απάτης, σύγκρουσης συμφερόντων ή άλλων αδικημάτων που αφορούν κονδύλια της ΕΕ.

  Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς που θα αποτελείται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς εκπροσώπους, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη βελτίωση του πλαισίου της Ουγγαρίας για την καταπολέμηση της απάτης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ