Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 20:56

  Κορυφαίος αναλυτής της Deutsche Bank καλεί την BoE να προχωρήσει σε επείγουσα αύξηση επιτοκίων

  Κορυφαίος αναλυτής της Deutsche Bank καλεί την BoE να προχωρήσει σε επείγουσα αύξηση επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να εξαπολύσει μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων εκτός του συνήθους κύκλου λήψης αποφάσεων, μετά την "ιστορική πτώση" της στερλίνας, τονίζει ο George Saravelos, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας συναλλάγματος της Deutsche Bank.

  Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της πτώσης των βρετανικών αγορών μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, ο Saravelos δήλωσε ότι το έκτακτο βήμα είναι απαραίτητο για να ηρεμήσουν οι αγορές. Να σημειωθεί πως η άποψη είναι δική του και όχι η άποψη των οικονομολόγων της Deutsche Bank.

  "Η αγορά δίνει πολύ ισχυρά μηνύματα ότι δεν είναι πλέον πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τη θέση του εξωτερικού ελλείμματος του Ηνωμένου Βασιλείου με την τρέχουσα διαμόρφωση των πραγματικών αποδόσεων και της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Ηνωμένου Βασιλείου", έγραψε. "Η απαιτούμενη πολιτική απάντηση σε αυτό που συμβαίνει είναι σαφής: μια μεγάλη, αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας ήδη από την επόμενη εβδομάδα για να ανακτήσει την αξιοπιστία της στην αγορά".

  Ο Saravelos ζήτησε επίσης ένα "ισχυρό μήνυμα" από την τράπεζα ότι είναι "πρόθυμη να κάνει 'ό,τι χρειαστεί' για να μειώσει γρήγορα τον πληθωρισμό και να φέρει την πραγματική απόδοση σε θετικό έδαφος".

  Στον απόηχο της δήλωσης του Κουάρτενγκ, η λίρα κατέρρευσε κάτω από τα 1,09 δολάρια για πρώτη φορά από το 1985, διολισθαίνοντας κατά 3,3%, επιπλέον της πτώσης που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ