Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Σεπ-2022 16:46

  ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Σεπτέμβριο

  ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνέχισε να συρρικνώνεται τον Σεπτέμβριο η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, αν και η εικόνα βελτιώθηκε κάπως από τους προηγούμενους μήνες όπως έδειξαν τα αρχικά στοιχεία της έρευνας της S&P Global. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες βελτιώθηκε στις 49,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 44,6 τον Αύγουστο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριών μηνών, αν και παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

  Ο δείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες από 43,7 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε περαιτέρω στις 51,8 μονάδες από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο. 

  Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες από 49,2 μονάδες τον Αύγουστο. 

  "Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ανέφερε τον τρίτο διαδοχική μήνα με πτώση της παραγωγής για τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνοντας το πιο αδύναμο τρίμηνο για την οικονομία από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, με την εξαίρεση των lockdowns στις αρχές του 2020 λόγω της πανδημίας", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 

  "Ωστόσο, αν και η παραγωγή υποχώρησε σε μεταποίηση και υπηρεσίες τον Σεπτέμβριο και στις δύο περιπτώσεις, ο ρυθμός της συρρίκνωσης επιβράδυνε από τον Αύγουστο, ιδίως στις υπηρεσίες, με τα βιβλία των παραγγελιών να επιστρέφουν σε μέτρια ανάπτυξη, μετριάζοντας κάπως τις ανησυχίες για το βάθος της τρέχουσας ύφεσης", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ