Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Σεπ-2022 13:10

  "Βουλώστε το", λέει η Β. Κορέα στις ΗΠΑ: Δικαίωμά μας να στείλουμε όπλα στη Ρωσία

  111084985
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε ότι εξήγαγε βλήματα πυροβολικού ή ρουκέτες στη Ρωσία και χαρακτήρισε τις αναφορές για τέτοιες πωλήσεις στη Μόσχα "φήμες" με στόχο να "αμαυρώσουν" τη φήμη της.

  Η δήλωση, που εκδόθηκε στο όνομα του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Γενικού Γραφείου Εξοπλισμού του υπουργείου Άμυνας της Πιονγκγιάνγκ, μεταδόθηκε από το ελεγχόμενο από το κράτος Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA) την Πέμπτη.

  Ενώ ισχυρίζεται ότι η Πιονγκγιάνγκ "δεν έχει εξάγει ποτέ όπλα ή πυρομαχικά στη Ρωσία" και "δεν σχεδιάζει να τα εξάγει", η δήλωση του υπουργείου Άμυνας του Βορρά υπερασπίστηκε επίσης το δικαίωμά της να πραγματοποιεί τέτοιες πωλήσεις όπλων, υποδηλώνοντας ότι η απόφαση για προμήθεια πυρομαχικών στη Ρωσία δεν θα ήταν δουλειά οποιουδήποτε άλλου.

  "Όχι μόνο η ανάπτυξη, η παραγωγή, η κατοχή στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά και η εξαγωγή και η εισαγωγή τους είναι το νόμιμο δικαίωμα που προσιδιάζει σε ένα κυρίαρχο κράτος και κανείς δεν δικαιούται να το επικρίνει", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Οι πωλήσεις όπλων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία επιβεβαιώθηκαν σε αποχαρακτηρισμένες αναφορές πληροφοριών από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παράσχει λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή φύση, το χρονοδιάγραμμα ή το μέγεθος των παραδόσεων όπλων της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία.

  Στη δήλωση στο KCNA, ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος είπε στις ΗΠΑ να σταματήσουν να κάνουν "απρόσεκτες παρατηρήσεις" και "να το βουλώσουν", αλλά συνέχισε επαναλαμβάνοντας το "νόμιμο δικαίωμά τους" να εξάγουν και να εισάγουν στρατιωτικό εξοπλισμό εάν το επιθυμούν. . Ο αξιωματούχος τόνισε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν αναγνώρισε ποτέ τις "παράνομες" κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της χώρας που "μαγειρεύτηκαν από τις ΗΠΑ και τις υποτελείς δυνάμεις τους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ