Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 17:07

  Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Αύγουστο

  Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, καθώς η αγοραστική δύναμη επιδεινώθηκε περαιτέρω εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων στεγαστικών δανείων και επίμονα υψηλών τιμών των κατοικιών, αν και ο ρυθμός μείωσης μετριάστηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

  Οι υφιστάμενες πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,4% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο επιτόκιο 4,80 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών. Εξαιρώντας τη βουτιά κατά την άνοιξη του 2020, όταν η οικονομία επλήγη από το πρώτο κύμα του COVID-19, αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο πωλήσεων από τον Νοέμβριο του 2015.

  Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει τις πωλήσεις να μειωθούν σε ποσοστό 4,70 εκατομμυρίων μονάδων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα βορειοανατολικά και δυτικά, αλλά παρέμειναν αμετάβλητες στον πυκνοκατοικημένο Νότο. Έπεσαν στην κεντρική-δυτική περιφέρεια.

  Οι μεταπωλήσεις κατοικιών, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 19,9% σε ετήσια βάση.

  Η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που χαρακτηρίζεται από υπερμεγέθεις αυξήσεις επιτοκίων, έχει αποδυναμώσει σημαντικά την αγορά κατοικίας. Αντίθετα, άλλοι τομείς της οικονομίας, όπως η αγορά εργασίας, έχουν δείξει απίστευτη ανθεκτικότητα παρά τις προσπάθειες της Fed να μετριάσει τη ζήτηση.

  Η Fed αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα την Τετάρτη για τρίτη φορά σε ισάριθμες συνεδριάσεις πολιτικής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ