Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 10:59

  Schneider Electric: Εξαγοράζει την Aveva έναντι 10,8 δισ. δολαρίων

  Schneider Electric: Εξαγοράζει την Aveva έναντι 10,8 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Schneider Electric έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τους μετόχους μειοψηφίας της Aveva Group, σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία βιομηχανικού λογισμικού στα 9,48 δισ. στερλίνες (10,8 δισ. δολάρια) και θα ενισχύσει τη θέση της γαλλικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Schneider θα αγοράσει το ποσοστό των μετόχων μειοψηφίας έναντι 31 στερλίνων ανά μετοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

  Η εταιρεία, η οποία κατέχει ήδη το 59,14% της Aveva, θα πληρώσει περίπου 3,87 δισ. στερλίνες για τις υπόλοιπες μετοχές.

  Η τιμή της μετοχής αποτελεί premium υψηλότερο από 40% σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης της Aveva στις 23 Αυγούστου, όταν για πρώτη φορά δημοσιεύθηκε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας.

  Το deal, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ τρίμηνο, δίνει στην Aveva επιχειρηματική αξία 10,2 δισ. στερλίνων.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Schneider, Jean-Pascal Tricoire, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ένωση για να μειώσει το κόστος και να επιταχύνει τις πωλήσεις στη νέα οντότητα, αναφέρουν αναλυτές.

  Ο Tricoire πουλάει δραστηριότητες που δεν ανήκουν στον βασικό κορμό της εταιρείας, ενώ επενδύει περισσότερα σε επιχειρήσεις που θα βοηθήσουν τον γαλλικό βιομηχανικό κολοσσό να κινηθεί προς την ψηφιοποίηση.

  Η Aveva –η οποία παρέχει εργαλεία λογισμικού για επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και για μεταφορικές εταιρείες- θα είναι σε θέση να διατηρήσει τα γραφεία της στο Κέιμπριτζ, και η Schneider δεν σκοπεύει να κάνει "καμία σημαντική αλλαγή" στον αριθμό των εργαζομένων στην Aveva.

  Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τους μετόχους, σε μια συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου και θα απαιτήσει ρυθμιστικές εγκρίσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ