Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Σεπ-2022 14:56

  Πρόστιμο 35 εκατ. δολ. στη SEC θα πληρώσει η Morgan Stanley - Έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

  72053283
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Morgan Stanley θα πληρώσει πρόστιμο 35 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ για υπόθεση αποτυχίας της να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της κατά τη διαδικασία αντικατάστασης σκληρών δίσκων και servers.

  Η τράπεζα "πέταξε" χιλιάδες συσκευές και κάποιες από αυτές βρέθηκαν να πλειστηριάζονται χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος για το κατά πόσον τα δεδομένα των πελατών είχαν διαγραφεί, σύμφωνα με τη SEC, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Σε κίνδυνο τέθηκαν τα δεδομένα συνολικά 15 εκατ. πελατών για μια περίοδο 5 ετών, συγκεκριμένα από το 2015.

  Εκπρόσωπος της Morgan Stanley δεν προχώρησε αρχικώς σε κάποιο σχόλιο σε αίτημα μέσω e-mail. Η SEC ανέφερε ότι η εταιρεία παραβίασε "τους όρους ασφαλούς απόρριψης υλικού".

  "Οι πελάτες εμπιστεύονται τις προσωπικές τους πληροφορίες σε επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, καταλαβαίνοντας και αναμένοντας ότι αυτά θα προστατεύονται", δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής επιβολής του ρυθμιστικού πλαισίου στην SEC. Χαρακτήρισε δε την υπόθεση "εντυπωσιακή". 

  Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο και να κλείσει την υπόθεση χωρίς να παραδεχθεί ή να απορρίψει την ευθύνη της, σύμφωνα πάντα με την SEC.

  Η παραβίαση του πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα επειδή η MS προσέλαβε εταιρεία μετακόμισης και αποθήκευσης η οποία δεν είχε εμπειρία στην καταστροφή δεδομένων, ενώ στη συνέχεια δεν φρόντισε να εποπτεύσει τη δουλειά της τελευταίας, διευκρίνισε η SEC.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ