Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Σεπ-2022 09:24

  Κίνα: Μείωσε το κόστος δανεισμού για τα reverse repos 14 ημερών

  Κίνα: Μείωσε το κόστος δανεισμού για τα reverse repos 14 ημερών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το κόστος δανεισμού για τα reverse repos 14 ημερών τη Δευτέρα, και αύξησε τις εισφορές μετρητών για να αντισταθμίσει την υψηλότερη ζήτηση προς το τέλος του τριμήνου.

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε 2 δισ. γουάν (286,54 εκατ. δολάρια) μέσω των reverse repos επτά ημερών και άλλα 10 δισ. γουάν για τα reverse repos των 14 ημερών.

  Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως η υψηλότερη ημερήσια εισφορά μετρητών, υψηλότερα από τις ημερήσιες προσφορές των 2 δισ. γουάν από τον Ιούλιο και μετά, ήταν να διατηρηθεί το επίπεδο ρευστότητας σταθερό στ τέλος του τριμήνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Επίσης, η Τράπεζα ξεκίνησε εκ νέου τις λειτουργίες 14 ημερών, για πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ μείωσε το επιτόκιο του εργαλείου ρευστότητας κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,15% από το 2,25%.

  Η μείωση ήταν μια κίνηση catch-up για την απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Αύγουστο με τη μείωση ορισμένων βασικών επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου αντίστροφης επαναγοράς επτά ημερών, για να τονωθεί η πιστωτική ζήτηση και να υποστηριχθεί η επικρατούσα οικονομία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ