Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Σεπ-2022 16:48

  Η Goldman Sachs μειώνει την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2023

  Goldman Sachs: “Στενό μονοπάτι” για ήπια προσγείωση του πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2023, καθώς προβλέπει μια πιο επιθετική πολιτική σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μέχρι το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, και βλέπει ότι αυτό θα ωθήσει το ποσοστό ανεργίας υψηλότερα από ό,τι είχε προβλέψει προηγουμένως.

  Η Goldman ανέφερε σε ενημέρωση προς τους πελάτες της που δημοσίευσε αργά την Παρασκευή ότι βλέπει πλέον αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το επόμενο έτος, από την προηγούμενη έκκλησή της για ανάπτυξη 1,5% από το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έως το τέλος του 2023.

  Ο χρηματοπιστωτικός οίκος αναμένει τώρα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια πολιτικής κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, από 50 μονάδες βάσης προηγουμένως, και βλέπει αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, με το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων να κορυφώνεται στο 4-4,25% μέχρι το τέλος του έτους.

  "Αυτή η πορεία υψηλότερων επιτοκίων σε συνδυασμό με την πρόσφατη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών συνεπάγεται κάπως χειρότερες προοπτικές για την ανάπτυξη και την απασχόληση το επόμενο έτος", έγραψε η Goldman.

  Βλέπει το ποσοστό ανεργίας στο 3,7% μέχρι το τέλος του έτους, από 3,6% και να αυξάνεται στο 4,1% μέχρι το τέλος του 2023, από 3,8% προηγουμένως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ