Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Σεπ-2022 16:44

  Η Φινλανδία θα ζητήσει αποζημίωση έως και 8 δισ. ευρώ εάν η Γερμανία εθνικοποιήσει τη Uniper

  183427136
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Φινλανδία θα ζητήσει αποζημίωση έως και 8 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν η Γερμανία εθνικοποιήσει τον εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper, δήλωσε την Παρασκευή Φινλανδός υπουργός του υπουργικού συμβουλίου.

  Η Uniper, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη φινλανδική εταιρεία κοινής ωφελείας Fortum, δήλωσε την Τετάρτη ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να αναλάβει το μερίδιο ελέγχου της εταιρείας καθώς αναζήτησε περαιτέρω βοήθεια εκτός από ένα πακέτο που συμφωνήθηκε με το Βερολίνο τον Ιούλιο.

  "Είναι απολύτως σαφές ότι η Φινλανδία δεν θα επιτρέψει στη Γερμανία να εθνικοποιήσει την Uniper χωρίς αποζημίωση", είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεύθυνσης Ιδιοκτησίας, Tytti Tuppurainen, στο φινλανδικό κοινοβούλιο.

  "Η Φινλανδία πρέπει να αποζημιωθεί για αυτό και θα εμμείνουμε στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε από το Fortum στην Uniper θα παραμείνει ως εκκρεμής απαίτηση για εμάς", είπε.

  Το ποσό αντιστοιχεί στο μετοχικό δάνειο και την εγγύηση της μητρικής εταιρείας που παρείχε η Fortum στην Uniper νωρίτερα φέτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ