Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Σεπ-2022 09:45

  Samsung Electronics: Επενδύει 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2030 για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων

  Samsung Electronics: Επενδύει 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2030 για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Samsung Electronics θα επενδύσει περισσότερα από 7 τρισ. γουόν (5,02 δισ. δολάρια) μέχρι το 2030, στο πλαίσιο των σαρωτικών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν να καταστήσουν την εταιρεία ουδέτερη από άνθρακα μέχρι το 2050, όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών και κινητών παγκοσμίως.

  Ο τεχνολογικός γίγαντας θα δαπανήσει τα χρήματά του στην έρευνα και στην ανάπτυξη για την τεχνολογία που έχει στόχο το φιλτράρισμα των αερίων του θερμοκηπίου και τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται κατά την παραγωγή επεξεργαστών, και επιδιώκει να καταστήσει τις συσκευές του ουδέτερες από άνθρακα νωρίτερα, μέχρι το 2030, τόνισε ο επικεφαλής της στρατηγικής ESG του ομίλου, Soo-jin.

  Σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει την ανακύκλωση πόρων, όπως το λίθιο και το πλαστικό.

  "Αυτές οι δραστηριότητες είναι για να καλύψουν τελικά τη ζήτηση από τους πελάτες μας, έτσι ώστε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον για τους πελάτες μας. Υπάρχει κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια επιχειρηματική ευκαιρία", τόνισε ο Kim.

  Η Νότια Κορέα σχεδιάζει επίσης να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αλλά αυτό αποτελεί πρόκληση για μια χώρα με σημαντική βαριά βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της ναυπηγικής και του χάλυβα.

  Η χώρα εξαρτάται στον άνθρακα και στο αέριο για περισσότερο από το 60% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται για μόλις το 6% της ηλεκτρικής παραγωγής.

  Για τα εργοστάσια επεξεργαστών της Samsung και άλλες επιχειρήσεις στη Νότια Κορέα, η σταθερή και οικονομικά προσιτή ενέργεια είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητα, αλλά η πρόοδος στις ΑΠΕ ήταν πολύ αργή για να καλύψει αυτά τα κριτήρια μέχρι στιγμής.

  "Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει άμεσα, οπότε υπάρχουν διάφορες πολυεπίπεδες προκλήσεις", τόνισε ο Kim.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ