Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Σεπ-2022 13:56

  ΗΠΑ: Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Αύγουστο, καθώς οι προσδοκίες για τις επιχειρηματικές συνθήκες βελτιώθηκαν κάπως βραχυπρόθεσμα, ενώ μετριάστηκαν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

  Ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων του NFIB, ενισχύθηκε στις 91,8 μονάδες τον Αύγουστο από 89,9 τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 90,5 μονάδες.

  "Η οικονομία των μικρών επιχειρήσεων ανακάμπτει ακόμη από την πανδημία, ενώ ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ανά τη χώρα", τόνισε οικονομολόγος της NFIB, Bill Dunkelberg.

  Η έρευνα του NFIB είναι μια μηνιαία απεικόνιση της κατάστασης των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες αντιστοιχούν στο ήμισυ σχεδόν των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

  Ο Αύγουστος σηματοδοτεί τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανόδου για τον δείκτη, ο οποίος παραμένει χαμηλά με βάση τα ιστορικά πρότυπα. Η συνολική βελτίωση της εμπιστοσύνης αποδίδεται στις καλύτερες προοπτικές για τις πωλήσεις βραχυπρόθεσμα και την οικονομία, η οποία ανέκαμψε από πολύ υποτονικά επίπεδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ