Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Σεπ-2022 11:44

  Γερμανία: Στα 2,9 δισ. ευρώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία τον Ιούλιο

  Γερμανία: Στα 2,9 δισ. ευρώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία εισήγαγε αγαθά από τη Ρωσία αξίας 2,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς το αυξημένο ενεργειακό κόστος δυσκόλεψε τις προσπάθειες της Γερμανίας να μειώσει το εμπόριο με τη Ρωσία.

  Η αξία των γερμανικών εισαγωγών από τη Ρωσία, αυξήθηκε κατά 10,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  Η στατιστική υπηρεσία απέδωσε την αύξηση κυρίως στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, καθώς οι περικοπές στις παραδόσεις ρωσικού αερίου, οδήγησαν υψηλότερα τους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Τον Ιούλιο, η Γερμανία εισήγαγε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Οι εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και πετρελαϊκών προϊόντων, ανήλθαν σε 0,5 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 72,5% και ο εισαγόμενος ρωσικός άνθρακας υπερδιπλασιάστηκε σε αξία, στα 0,3 δισ. ευρώ.

  Ενώ η αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε, η Γερμανία ήταν σε θέση να μειώσει τον συνολικό όγκο των αγαθών που εισήχθησαν από αυτή τη χώρα τον Ιούλιο, κατά 45,8%.

  Στο μεταξύ, οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 56,8% σε όρους αξίας, καθώς η Γερμανία ενίσχυσε τις εξαγωγικές της δραστηριότητες με τις ΗΠΑ και τις γειτονικές Γαλλία και Ολλανδία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ