Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 11-Σεπ-2022 14:43

  Bundesbank: Υπέρ μιας νέας απότομης αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ ο X. Νάγκελ

  Bundesbank: Υπέρ μιας νέας απότομης αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ ο X. Νάγκελ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά την άποψη του προέδρου της Bundesbank Joachim Nagel, η ΕΚΤ θα πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό της στη μάχη κατά της συνεχιζόμενης αύξησης του πληθωρισμού, ακόμη και μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk την Κυριακή, ο κ. Nagel δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει ήδη πολλούς τομείς της οικονομίας.

  Για το λόγο αυτό, η νομισματική πολιτική πρέπει τώρα να αυστηροποιηθεί σημαντικά. Το βήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη ήταν ένα σαφές σημάδι. "Και, όπως είπα, αν η εικόνα του πληθωρισμού παραμείνει έτσι, πρέπει να ακολουθήσουν περαιτέρω σαφή βήματα", δήλωσε ο Nagel. "Επίσης στο εγγύς μέλλον, φυσικά", πρόσθεσε.

  Η ΕΚΤ προετοιμάστηκε την Πέμπτη για τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στη συνεδρίαση για τα επιτόκια της, με τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από την εισαγωγή του ευρώ σε μετρητά. Οι νομισματικοί φύλακες γύρω από την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά εξαιρετικά ισχυρές 0,75 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή είναι ήδη η δεύτερη αύξηση των επιτοκίων στη σειρά. Τον Ιούλιο, η κεντρική τράπεζα του ευρώ δρομολόγησε τη στροφή των επιτοκίων και αύξησε τα βασικά επιτόκια για πρώτη φορά από το 2011. Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ