Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 11-Σεπ-2022 08:22

  "Σύννεφα" στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών και tablet - Πτώση πωλήσεων τη διετία 2022 – 2023

  "Σύννεφα" στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών και tablet - Πτώση πωλήσεων τη διετία 2022 – 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Φώτη Φωτεινού

  Δυσοίωνες παραμένουν οι προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά υπολογιστών και tablet, λόγω της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης αρκετών ιδιωτών και επιχειρήσεων.

  Σύμφωνα με το Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker της International Data Corporation, θα σημειωθεί πτώση πωλήσεων, τόσο το 2022, όσο και το 2023, με την αγορά να ανακάμπτει το 2024.

  "Έρχονται δύσκολοι καιροί για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet", αναφέρει η IDC, υποστηρίζοντας ότι οι αποστολές "παραδοσιακών" ηλεκτρονικών υπολογιστών πρόκειται να μειωθούν φέτος κατά 12,8%, στα 305,3 εκατ. συσκευές.

  Αντίστοιχα, και οι αποστολές tablet πρόκειται να μειωθούν κατά 6,8%, στα 156,8 εκατ. συσκευές.

  Επίσης, η εταιρεία εκτιμά ότι η συνδυασμένη αγορά υπολογιστών και tablet προβλέπεται να μειωθεί και το 2023 κατά 2,6%, πριν επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2024.

  Οι αιτίες για τις αρνητικές προβλέψεις

  "Ο πληθωρισμός, η αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας και η αύξηση των αγορών τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν τις κύριες αιτίες για τις αρνητικές προοπτικές", αναφέρουν οι αναλυτές της IDC.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση το 2023, καθώς η καταναλωτική ζήτηση θα έχει επιβραδυνθεί και η ζήτηση, από πλευράς του τομέα της εκπαίδευσης, θα έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. 

  Ακόμη, όπως επισημαίνουν, οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να "μετριάσουν" τις ανάγκες για συστήματα υπολογιστών, δεδομένης της επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών. 

  "Εφόσον η οικονομική ανάκαμψη συντελεστεί πριν από τον επόμενο σημαντικό κύκλο ανανέωσης των συσκευών υπολογιστών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια ανάπτυξη την αγορά τον τελευταίο χρόνο των προβλέψεών μας, το 2024", τονίζεται στη σχετική έκθεση.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ