Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Σεπ-2022 15:20

  Η Γερμανία εισάγει νόμο για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

  Γερμανια ενεργεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική κυβέρνηση θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για την προώθηση της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου νέου διαγωνισμού ηλιακής ενέργειας και βελτίωσης των κανονισμών για τις εγκαταστάσεις βιοαερίου, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την Τρίτη, καθώς το Βερολίνο αναζητά εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό αέριο.

  Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την προσπάθεια της Γερμανίας να μειώσει τις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τη μετάβασή της προς την πράσινη ενέργεια. Τον Ιούλιο, το κοινοβούλιο υποστήριξε έναν νόμο για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, αλλά το νέο σχέδιο νόμου στοχεύει να γεφυρώσει τα κενά στο προαναφερθέν νομοσχέδιο και σε άλλους ενεργειακούς κανονισμούς.

  Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν πρόσθετο διαγωνισμό "ειδικής κρίσης" για 1.500 μεγαβάτ ηλιακής παραγωγής τον Ιανουάριο του 2023 και να καταργήσει τα όρια παραγωγής για μικρότερους σταθμούς ηλιακής ενέργειας, έδειξε το προσχέδιο.

  Σύμφωνα με αυτό, το Βερολίνο θα δημιουργήσει καλύτερους κανονισμούς χρηματοδότησης για τη χρήση μονάδων βιοαερίου μέχρι το 2024 και θα εισαγάγει νόμους για την επιτάχυνση της επέκτασης και ενίσχυσης της χωρητικότητας και της απόδοσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Το προσχέδιο αλλάζει τον νόμο περί ενεργειακής βιομηχανίας για να βελτιώσει τη χρήση των υπεράκτιων γραμμών δικτύου βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

  "Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια του εφοδιασμού τους επόμενους χειμώνες και είναι επίσης απαραίτητο πέρα ​​από αυτό", αναφέρεται στο σχέδιο νόμου.

  Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να τροποποιήσει το νομοσχέδιο για την εισφορά φυσικού αερίου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου για να διασφαλίσει ότι θα ισχύει για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με συμβάσεις σταθερής τιμής, και για να εγγυηθεί ότι μόνο οι εταιρείες που έχουν ανάγκη θα επωφεληθούν από το.

  Η Κάτω Βουλή της Γερμανίας αναμένεται να ψηφίσει τον νόμο για την εισφορά φυσικού αερίου, μέρος του νόμου για την ενεργειακή ασφάλεια, αυτόν τον μήνα.

  Η Ευρώπη προσπαθεί να στηρίξει τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας με δισεκατομμύρια περισσότερα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ